Zasebnost in piškotki

Zasebnost

Politika zasebnosti obravnava ravnanje z informacijami, ki jih ponudnik dobi o vas, kadar obiščete in uporabite spletno stran.

V podjetju Tišlerija d. o. o. cenimo vašo zasebnost, zato vaše podatke vedno skrbno varujemo. Vse posredovane informacije so varovane pred vdorom tretjih oseb, kar vam zagotavlja brezskrbno in nemoteno poslovanje s ponudnikom.

Varovanje osebnih podatkov pomeni, da nikoli ne bomo zlorabljali vaših osebnih podatkov, zbranih v postopku registracije, ščitili jih bomo pred razkritjem in posredovanjem neavtoriziranim tretjim osebam. Ne bomo vam pošiljali e-sporočil, na katere se niste prijavili.

Vse naše spletne aktivnosti so v skladu z evropsko zakonodajo in nacionalno zakonodajo Republike Slovenije (Zakon o varstvu osebnih podatkov, poslovanju na trgu itd.).

Če imate kakršnakoli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali kako so vaši osebni podatki obravnavani, se lahko brez zadržkov obrnete na nas. Pišite nam na elektronski naslov info@tislerija.si ali nas pokličite na telefonsko številko 040 743 718.

1. Varovanje osebnih podatkov

Pri nakupu (naročilu) kupec (naročnik) dovoli podjetju Tišlerija d. o. o. zbiranje, obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Podjetje Tišlerija d. o. o.  se zavezuje, da bo skrbno in v skladu z zakonodajo varovalo podatke uporabnikov. Podatki se zbirajo na podlagi osebne privolitve posameznika in za nedoločen čas oziroma če Zakon o varovanju osebnih podatkov predvideva drugače, za čas kot ga predvideva.
Osebni podatki se zbirajo za namen nemotene izvedbe naročil, komunikacijo s kupcem, statistično analizo z namenom izboljšanja delovanja spletne strani in storitev ter, če se kupec tako odloči, za pošiljanje obvestil in ponudb. V tem okviru se zbirajo naslednji podatki: IP naslov, osebno ime, naslov stalnega ali začasnega prebivališča, naslov za dostavo izdelkov (v kolikor je drugačen od naslova stalnega ali začasnega prebivališča), telefonska številka, naslov elektronske pošte, čas in datum registracije ter arhiv komunikacije s spletno trgovino.
Poleg podatkov, ki jih posameznik vnese ob registraciji, se zbirajo tudi naslednji podatki: naziv izdelka, količina, vrednost nakupa, čas nakupa, stanje nakupov, uveljavljene ugodnosti, poslana darila in popusti. Podatki o nakupih se zbirajo zaradi prilagoditve ponudbe posameznim kupcem.
Podjetje Tišlerija d. o. o. spoštuje zasebnost uporabnikov spletne trgovine in se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke skrbno varovalo in ne bo posredovalo neavtorizirani tretji osebi oziroma jih ne bo uporabilo drugače kot izključno za zgoraj navedene namene, razen v primerih, ko bi te podatke zahteval pristojni državni organ, ki bi za to imel zakonsko osnovo in v primeru, da obstaja sum zlorabe pri poslovanju s strani uporabnika spletne strani.
Uporabnik je tudi sam odgovoren za varovanje osebnih podatkov na način, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko zaščito svojega računalnika.
Zbirka osebnih podatkov je zavedena na spletni strani informacijskega pooblaščenca (www.ip-rs.si).

2. Zbiranje in obdelovanje osebnih podatkov

Osebni podatek je informacija, ki vas identificira kot posameznika: vaše ime, priimek, elektronski ali poštni naslov ipd. Ponudnik ne zbira vaših osebnih podatkov razen, kadar mu vi to omogočite oz. v to privolite, tj. ob naročilu izdelkov oz. ob registraciji v spletno trgovino www.tislerija-butik.si.

3. Svoboda izbire

Če se odločite, da vaših podatkov ponudniku ne boste posredovali, potem do nekaterih mest oziroma funkcij na spletni strani ne boste mogli dostopati.
Če se spremenijo vaši osebni podatki (poštna številka, e-naslov, fizični naslov, telefonska številka), vas prosimo, da nas o spremembah obvestite na e-naslov info@tislerija.si ali to uredite v svojem profilu na spletni strani www.tislerija-butik.si v svojem uporabniškem profilu “MOJ RAČUN”.

4. Mladoletne osebe

Mladoletne osebe ne bi smele brez dovoljenja staršev ali skrbnikov prenašati kakršnihkoli osebnih podatkov na spletne strani. Podjetje Tišlerija d. o. o. ne bo nikoli zavestno zbiralo osebnih podatkov oseb, za katere bi ugotovilo, da so mladoletne, ali jih kakor koli uporabilo oziroma razkrilo tretji stranki brez njihovega dovoljenja.

5. Samodejno beleženje informacij (neosebni podatki)

Kadarkoli dostopate na spletno stran, se splošni neosebni podatki (uporabniki spletnega iskalnika, število obiskov, povprečen čas obiska na spletni strani, obiskane strani) samodejno beležijo (ne kot del prijave). Te informacije uporabljamo za merjenje privlačnosti naše spletne strani, izboljšanje vsebin in uporabnosti. Vaši podatki niso predmet nadaljnje obravnave in niso posredovani tretji stranki.

6. Piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev.
Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje. Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika.

7. Avtorske pravice

Vsa besedila na straneh in podstraneh domene www.tislerija-butik.si so last podjetja Tišlerija d. o. o., njegovih partnerjev in dobaviteljev ter se jih brez izrecnega dovoljenja ne sme kopirati ali razmnoževati.

8. Pravica do obveščenosti

Če imate kakršnakoli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali kako so vaši osebni podatki obravnavani, se lahko brez zadržkov obrnete na nas. Pišite nam na elektronski naslov info@tislerija.si ali nas pokličite na telefonsko številko 040 743 718.
Na podlagi vaše zahteve vas bomo obvestili – pisno in v skladu s primerno zakonodajo – kateri vaši osebni podatki, če sploh kateri, so bili zbrani med obiskom spletne strani.

9. Objava sprememb

Vsaka sprememba naše politike o varovanju osebnih podatkov bo objavljena na tem spletnem mestu. Z uporabo spletne strani uporabnik potrjuje, da sprejema in soglaša s celotno vsebino te politike zasebnosti.

Uporabljeni piškotki

Spletna stran www.tislerija-trgovina.si  uporablja na spletni strani naslednje vrste piškotkov z namenom zagotavljanja varnega delovanja spletne strani ter boljše uporabniške izkušnje:

Vrsta Ime Namen Trajanje Posredovanje tretjim Privolitev uporabnika
lastni PHPSESSID Zagotavlja delovanje spletnega portala in identifikacijo uporabnika sejni NE NE
lastni _ga (_utm*) Prepoznavanje uporabnikov, beleženje statistike 2 leti DA (Google inc.) NE
lastni _gat Preverjanje zahtevkov 10 minut DA (Google inc.) NE
lastni _icl_current_language Določen jezik spletne trgovine 1 dan NE NE
lastni cf-cookie-banner Strinjanje uporabnika s piškotki 1 leto NE NE
lastni wp-settings-1 Zagotavlja delovanje spletnega portala, identifikacija uporabnika  1 leto NE NE
lastni wp-settings-time-1 Zagotavlja delovanje spletnega portala, identifikacija uporabnika  1 leto NE NE
lastni wp_woocommerce_session_
0d7c3f6e88507c0b05fa927b796730ff Zagotavlja delovanje spletnega portala, identifikacija uporabnika  1 dan NE NE
Vrsta: lastni
Ime: PHPSESSID
Namen: Zagotavlja delovanje spletnega portala in identifikacijo uporabnika
Trajanje: sejni
Posredovanje tretjim: NE
Privolitev uporabnika: NE
Vrsta: lastni
Ime: _ga (_utm*)
Namen: Prepoznavanje uporabnikov, beleženje statistike
Trajanje: 2 leti
Posredovanje tretjim: DA (Google inc.)
Privolitev uporabnika: NE
Vrsta: lastni
Ime: _gat
Namen: Preverjanje zahtevkov
Trajanje: 10 minut
Posredovanje tretjim: DA (Google inc.)
Privolitev uporabnika: NE
Vrsta: lastni
Ime: _icl_current_language
Namen: Določen jezik spletne trgovine
Trajanje: 1 dan
Posredovanje tretjim: NE
Privolitev uporabnika: NE
Vrsta: lastni
Ime: cf-cookie-banner
Namen: Strinjanje uporabnika s piškotki
Trajanje: 1 leto
Posredovanje tretjim: NE
Privolitev uporabnika: NE
Vrsta: lastni
Ime: wp-settings-1
Namen: Zagotavlja delovanje spletnega portala, identifikacija uporabnika
Trajanje: 1 leto
Posredovanje tretjim: NE
Privolitev uporabnika: NE
Vrsta: lastni
Ime: wp-settings-time-1
Namen: Zagotavlja delovanje spletnega portala, identifikacija uporabnika
Trajanje: 1 leto
Posredovanje tretjim: NE
Privolitev uporabnika:NE
Vrsta: lastni
Ime: wp_woocommerce_session_
0d7c3f6e88507c0b05fa927b796730ff
Namen: Zagotavlja delovanje spletnega portala, identifikacija uporabnika
Trajanje: 1 dan
Posredovanje tretjim: NE
Privolitev uporabnika: NE